Σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών

Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών είναι ηλεκτρονικό και μηχανικό σύστημα ελέγχου της κίνησης των τροχών κατά τη διαδικασία φρεναρίσματος ενός οχήματος (αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα κ.ά) έτσι ώστε να αποφεύγεται η συνεχής ακινητοποίηση τους (μπλοκάρισμα). Το μπλοκάρισμα των τροχών είναι μη επιθυμητό κατά το φρενάρισμα ενός αυτοκίνητου γιατί μειώνει σημαντικά την πρόσφυση του, δηλαδή μειώνει τη δυνατότητα αλλαγής πορείας και υπό ορισμένες συνθήκες αυξάνει σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για την ακινητοποίηση του.

Η όλο και μεγαλύτερη ανάγκη για μείωση των ατυχημάτων, τα οποία προκαλούνται από την αυξανόμενη πυκνότητα της κυκλοφορίας και τις υψηλότερες ταχύτητες και τα οποία έχουν ως συνέπεια μεγάλους αριθμούς νεκρών και τραυματιών, οδήγησε τα τελευταία χρόνια την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία σε εντατικές προσπάθειες για βελτίωση τόσο της ενεργητικής όσο και της παθητικής ασφάλειας των οχημάτων. Σημαντική συμβολή στην ενίσχυση της ενεργητικής ασφάλειας έχει προσφέρει τις τελευταίες δεκαετίες το Σύστημα Αντιμπλοκαρίσματος Τροχών (Anti-lock Braking System / ABS).

Ανάρτηση αυτοκινήτου

Η ανάρτηση αποτελεί ένα είδος ελαστικού συνδέσμου που διαχωρίζει τις αναρτημένες (όπως είναι το πλαίσιο, ο κινητήρας οι επιβάτες, κτλ.) με τις μη αναρτημένες (οι τροχοί, οι δίσκοι πέδησης, οι άξονες κτλ.) μάζες ενός οχήματος. Κάθε σύστημα ανάρτησης αποτελείται από ένα σύνολο μηχανικών αρθρώσεων και συναρμογών, που συνεργάζονται με ελατήρια και αμορτισέρ και λειτουργούν για να ελέγξουν την κατακόρυφη ταλάντωση των τροχών και τη συνεπαγόμενη αυξομείωση της απόστασης τους από το αναρτημένο κυρίως σώμα του οχήματος. Η λειτουργία των αναρτήσεων αφορά αφενός την άνεση, δηλαδή την μείωση των ταλαντώσεων που φτάνουν στο αμάξωμα και στην καμπίνα των επιβατών, και αφετέρου την συμπεριφορά του οχήματος στην οδήγηση.

Εγκέφαλος αυτοκινήτου

Για τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου οι τεχνικοί χρησιμοποιούν πολλούς όρους, δύο από αυτούς είναι Μονάδα ελέγχου κινητήρα (ECU) και Κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου. Ο εγκέφαλος είναι μία ολοκληρωμένη μονάδα υπολογιστή η οποία, χρησιμοποιείται στα σύγχρονα αυτοκίνητα και φορτηγά, για τον έλεγχο όλων των λειτουργιών του ηλεκτρικού συστήματος αλλά και των υποσυστημάτων του οχήματος. Ο εγκέφαλος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ελέγχει κάθε σύστημα πάνω στο αυτοκίνητο. Σε άλλο άρθρο θα δούμε τις χρήσεις του εγκεφάλου στα συστήματα και υποσυστήματα του αυτοκινήτου.

 

Σύστημα ψεκασμού καυσίμου

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το σύστημα ψεκασμού καυσίμου. Το πλέον σύγχρονο σύστημα είναι του ηλεκτρονικού ψεκασμού (EFI), το οποίο έχει αντικαταστήσει το μηχανικό σύστημα τροφοδοσίας. Μέχρι να εμφανιστούν τα καταλυτικά συστήματα υπήρχαν τα βασικά συστήματα τροφοδοσίας δηλαδή τα καρπυρατέρ. Η εξέλιξη όμως της τεχνολογίας και οι προδιαγραφές για μηδενικές εκπομπές ρύπων οδήγησαν τους κατασκευαστές στα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα συστήματα ψεκασμού. Σε άλλο άρθρο μας θα δούμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ηλεκτρονικού συστήματος ψεκασμού όπως επίσης και την λειτουργία του.

Προϊόντα QUINTON HAZEEL

Σε αυτό το άρθρο μας θα αναφέρουμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες οι οποίες αφορούν την εταιρεία QUINTON HAZELL. Η εταιρεία έχει έδρα στην Αγγλία και τα προϊόντα που πουλάει αφορούν τα εξής ανταλλακτικά. Φίλτρα, ανάρτηση, εμπρόσθιο σύστημα, σύστημα φρένων, σύστημα ψύξης, σύστημα πέδησης. Τα προϊόντα της έχουν καλή ποιότητα και προσιτή τιμή κάτι που αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε όλοι μας για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε τα αυτοκίνητα μας. Εμείς οι παλαιότεροι την QUINTON HAZELL την γνωρίζαμε για τα προϊόντα που είχε στο σύστημα φρένων. Τώρα πλέον έχει επεκτείνει την γκάμα της.

Συμπλέκτης

Συμπλέκτης (αμπραγιάζ, ντεπραγιάζ) είναι ο μηχανισμός που βρίσκεται μετά τον κινητήρα. Σκοπός του είναι να συνδέει και να αποσυνδέει τον στρόφαλο από τον πρωτεύοντα άξονα και χρησιμεύει στην ομαλή εκκίνηση του κινητήρα.

Σε άλλο άρθρο θα μιλήσουμε για τους τύπους των συμπλεκτών και για το βολάν.

Σύστημα πέδησης, φρένα

Το σύστημα φρένων είναι το σημαντικότερο σύστημα του αυτοκινήτου που αφορά στην ασφάλεια μας.

Λειτουργία του συστήματος πέδησης:

Όταν πατάμε το πεντάλ του φρένου, ουσιαστικά σπρώχνουμε τα υγρά από το δοχείο των φρένων, στο υπόλοιπο κύκλωμα. Συγκεκριμένα τα υγρά πηγαίνουν στο έμβολο του δαγκάνου, το οποίο με τη σειρά του πιέζει τα τακάκια στην δίσκοπλακα, έτσι μέσω της τριβής δημιουργείται η πέδηση των τροχών. Σε πολλά αυτοκίνητα στο πίσω μέρος συναντάμε διαφορετική συνεργασία ανταλλακτικών όπως τα ταμπούρα, κυλινδράκια και σιαγώνες. Σε άλλο άρθρο θα δούμε πώς ελέγχουμε τα φρένα μας.

 

Χρονισμός κινητήρα

Ο χρονισμός του κινητήρα είναι η συγχρονισμένη κίνηση των δύο ομάδων, που αποτελούν τον. Ο κινητήρας χωρίζεται σε δύο ομάδες συνδεδεμένων εξαρτημάτων. Η πρώτη ομάδα αποτελείται από το στρόφαλο και τα έμβολα, ενώ ο δεύτερος από τους κυλίνδρους και τις βαλβίδες. Τα εξαρτήματα της κάθε ομάδας είναι άμεσα συγχρονισμένα. Το μυστικό όμως για την ομαλή λειτουργία του κινητήρα είναι να κινούνται συγχρονισμένα και οι δύο αυτές ομάδες. Αυτός είναι ο λεγόμενος χρόνος του κινητήρα είτε γίνεται με ταινία είτε με καδένα. Σε άλλο άρθρο θα μιλήσουμε για τον μεταβαλλόμενο χρόνο.